Tuesday, July 7, 2015

Resepi Samperit Susu

Resepi ni diambil dari sumber Google. Just spread the love! 😘

Bahan-bahan (untuk setengah balang) :-
300g tepung jagung
1/4 tin susu pekat (yang 500g tu)
1/2 ketul butter (room temperature)

Cara-cara :-
1) Pukul butter dan susu dengan whisker je. Jangan sampai kembang. Biasa-biasa je okayy!
2) Masukkan tepung jagung. Sebatikan adunan sampai dapat adunan yg boleh dipaipkan guna acuan samperit tu. Jangan terlalu keras/lembut.
3) Lepas paipkan adunan, hias dengan ceri merah/hijau. 
4) Bakar pada suhu 170 celcius selama 12-15 min ikut kesesuaian. Done! 

Ni la hasil yang aku buat. Wallahua'lam


No comments:

Post a Comment

Adam Mahfuz & Maryam Zaheera

Assalamualaikum semua,  Dah lama tak menulis. Baru sekarang duk cari balik email/password blog ni. Banyak sangat dah benda jadi 4 tahun sebe...